FAQ

1. Is portretfotografie wel mogelijk tijdens Corona?

Gezondheid staat voorop dus we maken alleen een afspraak als we allemaal gezond zijn. Heeft een van ons klachten? Dan verzetten we kosteloos de afspraak. Ik draag een mondkapje tijdens de shoot en we houden voldoende afstand.

 

2. Wat past beter bij ons bedrijf, locatie of studio portretten?

Dat vooraf is moeilijk te zeggen. Voor we gaan fotograferen nemen we de kernwaarde van jullie bedrijf door. Wie zijn jullie, wat willen jullie uitstralen. Vaak wordt in zo’n gesprek al duidelijk wat het best past. Na een oriënterend gesprek presenteer ik een aantal stijl voorstellen en in het geval er wordt gekozen voor locatie fotografie zal ik een aantal locaties zoeken en aan jullie voorleggen.

 

3. Zijn er budget opties?

Jazeker! Headshots zijn close up foto’s. Deze laten enkel het hoofd en een stukje van de schouders zien. Headshots zijn erg handig voor professioneel gebruik op sociale media.

 

4. Wat kunnen we het best kiezen, een headshot of een portret

Headshots zijn wat goedkoper en zijn fijn als er weinig tijd is.
Een portret laat iets meer van je persoonlijkheid zien en vertelt (een klein) verhaal.
Het schieten van een portret kost iets meer tijd per persoon omdat houding en moment een grotere rol spelen.

 

5. Hoeveel foto’s krijgen we na een shoot?

Alle foto’s waar we beide een goed gevoel over hebben.
De portretfoto’s zijn bedoeld om lange tijd goed voor de dag te komen in een zakelijke context.
Dan is het wel zo fijn als je niet steeds die ene zelfde foto hoeft te gebruiken. Beter is het om een kleine beeldbank te hebben met wat variaties uit dezelfde shoot. Tijdens een shoot gaan we door tot we dat ene bedrijfsportret hebben waar alles precies samenvalt. De houding, de blik, het moment. En we zijn pas klaar als we beide tevreden zijn over de foto. Gemiddeld genomen eindigt een fotoshoot met zo’n vijf bruikbare beelden.

 

6. Hoe snel kun je de foto’s leveren.

De beeld edit, nabewerking en levering van de portretten is gemiddeld twee werkdagen.

 

7. Ons team breidt uit. Wat gebeurt er als er op een later tijdstip nieuwe mensen aan het team moeten worden toegevoegd?

Dat lossen we op! We plannen z.s.m. een afspraak en schieten een serie portretten in dezelfde stijl. Van elk bedrijf wordt het beeldplan, en de daarbij behorende technische specificaties goed voor de portretfoto’s goed bewaard. De nieuwe foto’s zullen dus perfect passen bij de eerder gemaakte portretten.

 

8. Kunnen de foto’s bij ons op kantoor worden gemaakt?

Ik kan vrijwel overal in 10 minuten een studio opbouwen. Is er geen ruimte op jullie kantoor dan heb ik studioruimte in Amsterdam Noord.

 

9. Wat voor kleding kan ik het best dragen tijdens een shoot.

Boven alles is het belangrijk dat jij je prettig voelt in de kleding die je draagt. Let er wel op dat de kleding kreukvrij is. Subtiele kleuren zijn prettig voor shirts of bloezen. Liever geen wit omdat dit veel aandacht weg trekt van het model. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel. Is wit juist belangrijk voor jullie merk, dan stellen we het licht zo op dat dit niet de aandacht weg trekt van het model.

 

10. Is visagie inbegrepen?

Nee. Indien gewenst kan voor een meerprijs visagie worden toegevoegd.

 

11. Mogen we de foto’s overal voor gebruiken?

Nadat de selecties zijn gemaakt worden alle beelden in hoge resolutie geleverd.
Vervolgens zijn ze vrij te gebruiken op de website en sociale media kanalen als linkedin, instagram etc. Voor het plaatsen van de portretfoto’s op producten of als boekomslag zullen extra kosten worden gerekend.

 

 

 

 

Over mij

Hoi! Ik ben Niels Blekemolen. Ik maak al ruim tien jaar portretfoto’s voor kranten, bladen en reclamebureaus en haal er veel plezier uit om via portretten een eerlijk en eigen gezicht te geven aan een onderneming. Ik ben gewend om zelfstandig te werken, maar als de klus er om vraagt heb ik een groot netwerk van assistenten, visagisten, beeldbewerkers en andere creatieven tot mijn beschikking. 

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Vertel me iets over jullie wensen en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat. Bellen mag natuurlijk ook.

    Niels Blekemolen